Op dit moment wordt de website vernieuwd, hierdoor kunnen functies niet werken. Bij vragen neem contact met ons op 0493 380 839 we helpen u graag.

Kaneelcirkel met echt kaneel! Nieuw bij mosschilderij.nl

Kaneelcirkel met echt kaneel! Nieuw bij mosschilderij.nl

Ben jij op zoek naar een manier om je interieur op te warmen en een vleugje natuurlijke charme toe te voegen? Dan is deze unieke kaneelcirkel precies wat je nodig hebt. De kaneelcirkel geeft een natuurlijke uitstraling, is duurzaam en ruikt ook nog eens heerlijk! Bovendien biedt het praktische voordelen zoals geluidsdemping.

 

Duurzaamheid

De kaneelcirkel is erg duurzaam. Dit komt doordat de bomen niet hoeven te worden gekapt om er kaneel van te produceren. Kaneelbomen worden vaak in gemengde teeltsystemen gekweekt, samen met andere gewassen. Dit bevordert een gezonde bodem en beschermt de lokale ecosystemen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit. Het kaneel voor de cirkel wordt geïmporteerd vanuit Indonesië, conform de ISO 22000:2018. Tijdens de teelt worden er doorgaans geen schadelijke chemicaliën gebruikt, en de productie vereist relatief weinig water. Dit vermindert de impact op het milieu en maakt de productie van de kaneelcirkel minder belastend. De kaneel behoudt vaak zijn geur en esthetische waarde voor lange tijd, wat de noodzaak van vervanging vermindert en bijdraagt aan de duurzaamheid.

 

Akoestiek

De kaneelcirkel heeft unieke akoestische eigenschappen die het geschikt maken voor geluidsdemping in interieurs. De porositeit en ruwe textuur van de kaneelstokjes zorgen ervoor dat ze effectief zijn in het absorberen van geluidsgolven, waardoor minder geluid wordt teruggekaatst in een ruimte. Dit helpt om echo's te verminderen en de geluidskwaliteit te verbeteren, vooral in kamers met harde oppervlakken.

 

Onderhoud

Het onderhoud van de kaneelcirkel van Moswens is eenvoudig, maar wel belangrijk om de levensduur en esthetiek te behouden. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van de kaneelcirkel:

  1. Antistatisch: De kaneelcirkel is van nature antistatisch, waardoor het geen stof aantrekt. Dit zorgt ervoor dat de cirkel langer schoon blijft en minder vaak hoeft te worden afgenomen. Mocht er toch wat stof op komen, kun je dit eenvoudig verwijderen met een zachte doek of plumeau.
  2. Vermijd vocht: De kaneelcirkel is gevoelig voor vocht. Het is belangrijk om de kaneelcirkel op een droge plaats te houden, uit de buurt van vochtige omgevingen zoals badkamers of keukens.
  3. Bescherming tegen zonlicht: Langdurige blootstelling aan direct zonlicht kan leiden tot verkleuring of uitdroging van de kaneelstokjes. Plaats de kaneelcirkel op een plek waar deze niet constant in direct zonlicht staat om de kleur en textuur te behouden.
  4. Geurbehoud: De natuurlijke geur van de kaneelcirkel kan na verloop van tijd vervagen. Om de geur te behouden of te versterken, kan je af en toe voorzichtig over de stokjes wrijven of een paar druppels kaneelolie aanbrengen.

 

Insecten

Onze kaneelcirkel trekt geen insecten aan. Dit komt door de stof Cinnamaldehyde, die van nature aanwezig is in kaneel. Deze stof staat bekend om zijn insecten werende werking, wat het meest effectief is in een droge, koele omgeving.

 

De kaneelcirkel is eenvoudig te bestellen via onze website.